Eslövs kommun, i hjärtat av Skåne, erbjuder småstadens trygghet och goda kommunikationer till storstäder såsom Lund och Malmö.

Eslöv kännetecknas av ett attraktivt boende med en god närmiljö. Oavsett var du väljer att bo har du nära till en vacker natur och ett omväxlande landskap.

Det finns mycket att uppleva och göra i Eslöv. Kulturutbudet är brett och ett livskraftigt föreningsliv erbjuder dig verksamheter inom de flesta intressegrupper. Anläggningar för kultur, bad och fritid finns nära. I centrala Eslöv finns även ett enligt oss vackert och spännande bibliotek, inrymt i en gammal biograf. De senaste åren har vi dessutom invigt ett äventyrsbad, en stor idrottsanläggning och en bowlinghall.

Antalet invånare i Eslövs kommun har ökat och ökat under många år. I september 2017 hade kommunen drygt 33 000 invånare. I centralorten Eslöv bor närmare 19 000 invånare och resten av invånarna är fördelade på tolv tätorter, var och en med sin egen historia och speciella karaktär.

Ett titt på kartan visar också att du som bor i Eslöv har direkt närhet till flera Europavägar och flygplatsen Kastrup i Köpenhamn. En vanlig vardag går till exempel nära 20 direktförbindelser mellan Eslöv och Köpenhamn, och du passerar Kastrup på vägen.

Ytmässigt ligger kommunen på 209:e plats av Sveriges kommuner. Kommunen gränsar till bland annat Lunds kommun, Höörs kommun, Kävlinge kommun och Svalövs kommun.

2011 firades staden Eslövs 100-års jubileum med bland annat kungabesök på nationaldagen. Då fick också Eslöv sina första två hedersmedborgare. Idag har vi nio hedersmedborgare, bland annat finansmannen Erik Penser, artisten Gunhild Carling, komikern Johan Glans och radioprogramledaren och författaren Kalle Lind.

Eslöv är landets slottstätaste kommun med nio slott som alla har sina spännande historier att berätta och fantastiska miljöer att visa upp. Flera av dem har figurerat i filmer och TV-serier bland annat Ellinge slott som har varit med i ett par Wallander-filmer och Hjularöds slott som är Greveholm i tidigare års adventskalender.