Gör en dagsutflykt till den svenska historien! Se konst, arkitektur och inredningar från fyra sekel. Vandra i parker och trädgårdar. Se utställningarna och besök våra föredrag och temakvällar. Upptäck slottsbutikerna och koppla av i närliggande kaféer.

Året om kan du besöka Kungliga Slottet i Gamla stan, som är ett av Europas största och mest levande slott! Slottet är H.M. Konungens officiella residens och rymmer många sevärdheter. Förutom slottets paradvåningar finns museer med kunglig historia – Skattkammaren med riksregalierna och Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia.

Även världsarvet Drottningholms Slott är öppet året om! Här uppleveler du en historisk miljö av internationellt högsta klass. Drottningholm finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Det är vårt bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1700-talet i Sverige och som är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från den tiden. Delar av slottet är Kungaparets permanenta bostad.

På sommaren öppnar de övriga åtta kungliga slotten. Vilka det är ser du på vår webbplats www.kungligaslotten.se

Upptäck även våra besöksmål Riddarholmskyrkan och H.M. Konungens hovstall!

Sommaren 2015 uppmärksammasden svenska barockens drottning Hedvig Eleonora med tre utställningar på tre slott! I slutet av augusti öppnar utställningen The Lilian Look! på Kungliga Slottet med prinsessan Lilians dräkter och klänningar.

Studerande har 50% rabatt på ordinarie entréavgift, till samtliga kungliga besöksmål.

Välkomna!

 

Erbjudande

Studerande har 50% rabatt på ordinarie entréavgift, till samtliga kungliga besöksmål.

www.kungligaslotten.se
Föredrag, temakvällar: www.kungahuset.se/program
Jubileumsutställningarna: www.kungahuset.se/hedvigeleonora
Appstore/Google Play: Kungliga Slotten

Kungl. Hovstaterna
Kungl. Slottet
107 70  STOCKHOLM

Telefon, växel

08-402 60 00
växelns öppettider:
vardagar kl. 8–17
juli–aug: vardagar kl. 8–16

Fax, växel
08-402 60 05